Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Ilmajoen musiikkijuhlille!

Matkapäivä:
Torstai 12.6.2024 klo 18.00
Reitti: Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat

Väkevä ja ajankohtainen ooppera tuo vihan vuodet ja esivanhempiemme kohtalot jälleen Kyrönjoen rantaan. Isoviha on ravisteleva ja ravitseva kertomus perhesuhteista, äidinrakkaudesta, sitkeydestsä ja yhteistyön voimasta aikana, jolloin Venäjän brutaali hyökkäyssota Suomeen poltti Pohjanmaan mustalle mullalle. 
Viisitoistavuotiaan Katariinan nuoruuden haaveet murenevat venäläisen miehittäjän mielivallan alla, ja samalla muuttuvat myös hänen pikkusisarensa Pirkittan ja äitinsä Sofian elämät. 

Musiikkijuhlien 50-vuotisjuhlavuoden oopperan tekijöiltä on lupa odottaa paljon. Oopperan ohjaa Tuomas Parkkinen, jonka kädenjälkeä ovat Musiikkijuhlilla nähdyt menestysteokset Taipaleenjoki, Mannerheim ja Hiljaiset perivät maan. Libretosta vastaa kirjailija Anneli Kanto, joka tunnetaan suurista historiallisista romaaneistaan. Oopperan säveltää Uljas Pulkkis, jonka teoksissa on mieleenpainuvia meloodioita ja draamantajua. Hän on säveltänyt aiemmin Musiikkijuhlille Kekkonen-oopperan. Lavastaja Juho Lindström ja pukusuunnittelija Leena Rintala luovat oopperalle yhtäaikaa rujot ja mahtipontiset puitteet. 

Menomatkalla mahdollisuus nauttia myöhäinen lounas Juustoportin ravintolassa. Oopperan väliajalla nautimme kahvit makean kera.

Matkan hinta / henkilö:
* 169 €, sis. kuljetus, oopperalippu, väliaikakahvit ja myöhäinen lounas Juustoportin ravintolassa
* 159 €, sis. kuljetus, oopperalippu, väliaikakahvit.

Alustava reitti: Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat-..

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.. Ilmoittauttumisen yhteydessä ystävällisesti mainitse mahdollisista ruoka-aineallergioista.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Solistit:
Katariina - Wilhelmina Tomasdottir
Sofia - Erica Back
Pirkittan - Minja Rantalainen
                Jasper Leppänen
                Sam Taskinen
                Tomi Punkeri

Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro
Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperan lapsi- ja nuorisokuoro