Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa "tuhansien lehmusten kaupunkiin" Maarianhaminaan!

Sadonkorjuujuhlien aikana voit nauttia syksyn väreistä ja sadosta. Herkuttele omenilla, hunajalla, nauti ahkerien käsien aikaansaannoksista, osallistu aktiviteetteihin ja tilaesittelyihin. Markkinapöydät notkuvat sadonkorjuutuotteista ja kauniista käsitöistä. Syksy Ahvenanmaalla on ihanaa aikaa! 

Ahvenanmaa on jotain erityistä. Suomen ja Ruotsin välissä, keskellä merta sijaitsevalla saariryhmällä on oma lippu, omat postimerkit ja oma hallinto ja Ahvenanmaan ainutlaatuinen saaristoluonto kiehtoo vuoden ympäri.
Meriveden suolainen aromi kuuluu useaan Ahvenanmaan nähtävyyteen. Selitys on yksinkertainen: ahvenanmaalaiset ovat taitavina ja menestyvinä merimiehinä ja laivanvarustajina osanneet vuosisatojen ajan muuttaa meren mahdollisuuden rahaksi.

Perjantai 20.9.2024
Lähdemme varhain aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta ajamaan Turun satamaan, josta uusi ja upea Viking Linen m/s Glory laiva lähtee klo 08.45 kohti Maarianhaminaa. Upeassa laivassa voi nauttia lisämaksusta aamiaista buffetravintolassa tai kahvilassa. Sen jälkeen voi tehdä edullisia ostoksia TaxFree kaupasta, sekä nauttia laivan kannella saaristomaisemista. Lisämaksusta buffetlounas.

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 14.10, josta lähdemme Maarianhaminan kaupunkikierrokselle oppaan johdolla. Majoitumme hotelli Pommerniin kierroksen päätyttyä. Hotelli siljaitsee ihan keskustassa, mistä on lyhyt matka keskustan palveluihin.

Lauantai 21.9.2024
Aamiainen hotellissa. Lähdemme matkaan klo 09.30. Käymme Ahvenanmaan olutpanimossa ja vierailemme maatiloilla, joista on mahdollisuus ostaa ihania tuotteita mukaan. Sadonkorjuujuhlien aikaan kymmenet maatilat avaavat ovensa ja tarjoavat tuoreita sesonkiherkkuja ja maaseudun elämyksiä. Sadonkorjuujuhlat ovat Ahvenanmaan syksyn suosituin tapahtuma. Huomioithan, että kaikki myyjät eivät hyväksy pankkikorttia, joten käteistä mukaan!. Paluu hotellille illansuussa.

Sunnuntai 22.9.2024
Aamiainen hotellissa. Huoneet luovutetaan klo 12.00. Omatoimista tutustumista kaupunkiin. Bussikuljetus hotellista satamaan klo 13.00. Viking Linen m/s Grace lähtee kohti Turkua klo 14.25. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. Turkuun saavumme klo 19.50, josta välittömästi lähdemme kotipaikkakunnille.

Matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-..

Matkan hinta/henkilö:
* 329€, kahden hengen huoneessa
* 475€, yhden hengen huoneessa
* 219 €, lapsi 3-11v lisävuoteella kahden aikuisen seurassa

Hintaan sisältyy:
- bussikuljetus koko matkan ajan
- hotellimajoitus 2 yötä yhden/kahden hengen huoneessa
- hotelliaamiaiset
- laivamatkat kansipaikoin Turku-Maarianhamina-Turku
- opastus 20.9. ja 21.9.2024
 

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
* VL Glory lounas buffetravintolassa 31 €/aikuinen
* VL Glory meriaamainen 16 €/aikuinen
* VL Grace Syysbuffet-päivällinen paluumatkalla 41 €/aikuinen
Lasten ruokailut päivittyvät varausta tehdessä. 

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 hnkilöä. Sadonkorjuukierroksella maatiloilla on mahdollista nauttia suolaista purtavaa, kahvia ja leivonnaisia. Muistakaa ottaa käteistä mukaan.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä

Hotelli Pommer***+
Norrgatan 10 A, 22100 Marienhamn
puh. +358 18 15555
www.alandhotels.fi